Lenčin jarní nápoj

šťáva z pomerančů, lístky kopřivy a pampelišky, banán, kokos

Rozmixovat a s chutí do toho:)

Hokaido - petrželová polívka

stejný poměr hokaida a kořenové petržele

půl množství mrkve a brambor

cibule, česnek, sůl, kari, trochu muškátového oříšku

Hokaido a petržel dáme zapéct do trouby. Předáme do hrnce se zbylými ingrediencemi, přidáme vodu a vaříme doměkka. Lze dochutit olivovým olejem, rýžovou smetanou a ozdobit na talíři černým sezamem a petrželkou.
 

Gazpačito

Jde o studenou španělskou polívku, přímo určenou pro teplé dny, kterou si ale můžete dopřát celý rok. Plná enzymů, vitamínů, minerálů. 

4 střední rajčata

1 okurku

1 papriku

1 malou cibulku

2-4 stroužky česneku

1 větší brambor - uvařený ve slupce

1dcl olivového oleje

5dcl vody

sůl, ocet, lze i trochu dosladit medem 

Vše rozmixovat v mixéru, příp. tyčovým mixérem. Přecedit pomocí většího sítka, aby uvázli pecičky (není nutné). V létě nechat hodně vychladit. S poměrem všech ingrediencí si vyhrajte, abyste našli tu svoji správnou chuť. Pro děti vhodná jemnější, pro dospělé říznější. 
 

Milčiny ovesné smaženky

4 lžíce ovesných vloček                                 
3 lžíce hladké špaldové mouky   
půl lžíčky prášku do pečiva                        
3 vejce                                          
2 jablka                                     
1-2 lžíce nasekané hořké čokolády           
syrovátku na poprášení
Na zdobení: 300g tvarohu a  1 lžíce smetany
Postup                        

Vločky promíchejte s moukou a práškem, vejce rozšlehejte, oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. K vaječné hmotě všlehejte moučnou směs, jablka a čokoládu. Smaženky jsem pekla na 180stup. na pečícím papíru vymazaném trochou oleje. Doba pečení 10 až 15 minut až budou zlatavé. Dobrou chuť, Milča