Lenčin jarní nápoj
šťáva z pomerančů, lístky kopřivy a pampelišky, banán, kokos
Rozmixovat a s chutí do toho:)
Hokaido - petrželová polívka
stejný poměr hokaida a kořenové petržele
půl množství mrkve a brambor
cibule, česnek, sůl, kari, trochu muškátového oříšku
Hokaido a petržel dáme zapéct do trouby. Předáme do hrnce se zbylými ingrediencemi, přidáme vodu a vaříme doměkka. Lze dochutit olivovým olejem, rýžovou smetanou a ozdobit na talíři černým sezamem a petrželkou.
Gazpačito
Jde o studenou španělskou polívku, přímo určenou pro teplé dny, kterou si ale můžete dopřát celý rok. Plná enzymů, vitamínů, minerálů.
4 střední rajčata
1 okurku
1 papriku
1 malou cibulku
2-4 stroužky česneku
1 větší brambor - uvařený ve slupce
1dcl olivového oleje
5dcl vody
sůl, ocet, lze i trochu dosladit medem
Vše rozmixovat v mixéru, příp. tyčovým mixérem. Přecedit pomocí většího sítka, aby uvázli pecičky (není nutné). V létě nechat hodně vychladit. S poměrem všech ingrediencí si vyhrajte, abyste našli tu svoji správnou chuť. Pro děti vhodná jemnější, pro dospělé říznější.
Milčiny ovesné smaženky
4 lžíce ovesných vloček
3 lžíce hladké špaldové mouky
půl lžíčky prášku do pečiva
3 vejce
2 jablka
1-2 lžíce nasekané hořké čokolády
syrovátku na poprášení
Na zdobení: 300g tvarohu a 1 lžíce smetany
Postup
Vločky promíchejte s moukou a práškem, vejce rozšlehejte, oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. K vaječné hmotě všlehejte moučnou směs, jablka a čokoládu. Smaženky jsem pekla na 180stup. na pečícím papíru vymazaném trochou oleje. Doba pečení 10 až 15 minut až budou zlatavé. Dobrou chuť, Milča